FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupina povezana s al-Qaidom preuzela odgovornost za napad u Bagdadu

PARIZ, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Skupina povezana s al-Qaidom,"Vojska pobjedničke zajednice", preuzela je u četvrtak na internetskojstranici odgovornost za minobacački napad na Zelenu zonu ubrzo nakonotvaranja birališta za parlamentarne izbore.
PARIZ, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Skupina povezana s al-Qaidom, "Vojska pobjedničke zajednice", preuzela je u četvrtak na internetskoj stranici odgovornost za minobacački napad na Zelenu zonu ubrzo nakon otvaranja birališta za parlamentarne izbore.

"Lavovi vojske pobjedničke zajednice napali su granatama dugog dometa uporišta bogohulnosti i prostitucije u Zelenoj zoni", piše u priopćenju čija vjerodostojnost nije potvrđena.

Jedna minobacačka granata pala je nekoliko minuta nakon otvaranja birališta u 7 sati blizu Zelene zone. Prema iračkim izvorima ranjen je jedan američki vojnik, ali američka vojska to nije potvrdila.

"Vojska pobjedničke zajednice" jedna je od pet skupina povezanih s al-Qaidom koje u zajedničkom priopćenju od ponedjeljak nazivaju "zabranjenim" parlamentarne izbore i izjavljuju da će odlučno nastaviti džihad kako bi ustanovili islamsku državu u Iraku.

Ostale četiri skupine su "Organizacija al-Qaida u Mezopotamiji" Jordanca Abu Musaba al-Zarqawija, "Salafističke brigade Abu Bakra", "Eskadroni Islamskog džihada" i "Brigade poticanja na dobro i prevencije zla".

Dan prije izbora Zarqawijeva skupina najavila je pokretanje velike ofenzive u Iraku na "uporišta odmetnika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙