FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zawahrijev video: Bin Laden je još uvije živ

DUBAI, 7. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Vođa terorističke skupine alQaeda Osama bin Laden je još uvijek živ i vodi sveti rat protivZapada, izjavio je putem Interneta u video snimci u srijedu njegovzamjenik Ayman al-Zawahri.
DUBAI, 7. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Vođa terorističke skupine al Qaeda Osama bin Laden je još uvijek živ i vodi sveti rat protiv Zapada, izjavio je putem Interneta u video snimci u srijedu njegov zamjenik Ayman al-Zawahri.

Donosim radosnu poruku svim muslimanima i mudžahedinima da se al Qaeda, zahvaljujući Bogu, širi i jača, govori Zawahri u video snimci postavljenoj na Internet stranici koju često koriste muslimanski militanti.

"Princ šeik Osama bin Laden, neka ga zaštiti Bog, još uvijek vodi svoj džihad, kaže Zawahri, koji govori ispred bijele pozadine, dok je osoba koja ga intervjuira iza kamere. Ta osoba dodaje da je razgovor obavljen u znak obilježavanja četvrte obljetnice 11. rujna, odnosno napada na američke gradove koje je izvela ta teroristička organizacija.

Zawahri, odjeven u bijelu odjeću i crni turban još ističe da se al Qaeda pretvorila u popularnu organizaciju koja se suprotstavlja novoj križarskoj cionističkoj kampanji u obrani svih napadnutih muslimanskih zemalja.

Zawahri je u snimci diskreditirao iračke izbore u siječnju, tvrdeći da je samo polovica stanovnika te zemlje izašla na glasovanje, usput napadajući iračku vladu da je "slaba vlada".

Nije točno jasno iz snimke kada i gdje je taj razgovor snimljen.

Vjeruje se da se Bin Laden i njegov zamjenik Zawahri skrivaju u pograničnim područjima Pakistana i Afganistana, gdje izbjegavaju uhićenje još od 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙