FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo glasovanje Iračana u zemljama Perzijskoga zaljeva

DUBAI, 13. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iračani koji žive u zemljamaPerzijskoga zaljeva u utorak su počeli glasovati u 24 izborna centra uUjedinjenim Arapskim Emiratima kako bi izabrali predstavnike za iračkunacionalnu skupštinu.
DUBAI, 13. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iračani koji žive u zemljama Perzijskoga zaljeva u utorak su počeli glasovati u 24 izborna centra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kako bi izabrali predstavnike za iračku nacionalnu skupštinu.

Iračko veleposlanstvo u UAE-u priopćilo je da je u Dubaiju 17 takvih centara, a sedam u Abu Dhabiju i da će biti otvoreni do četvrtka od 8 do 20 sati.

Izbori izvan Iraka održavaju se u 15 zemalja, od UAE-a, Jordana, Turske, Irana, Libanona i Sirije do SAD-a, Britanije, Kanade, Njemačke, Nizozemske, Austrije, Švedske, Danske i Australije.

Prema podacima koje je agencija dpa dobila od predstavnika iračkoga veleposlanstva, broj Iračana u UAE-u koji sudjeluju u općim izborima bit će za 35 posto veći nego na prošlim ondje održanim izborima.

"Na prošlim izborima bilo je oko 34 tisuće glasača u Abu Dhabiju i 14 tisuća u Dubaiju. Ove ih godine očekujemo 35 posto više", rekao je u iračkome veleposlanstvu Khalid Mohammad al-Barwari, izborni koordinator nezavisnoga iračkog izbornog povjerenstva.

Točan se broj glasača ne zna, rekao je, jer se prema novome izbornom zakonu birači mogu registrirati i glasovati isti dan.

Izbori se u samom Iraku održavaju 15. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙