FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubai gradi operu i dva muzeja

DUBAI, 27. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Dubai će izgraditi operu i 2muzeja, izjavio je u ponedjeljka princ prijestolonasljednik, šeikMohamad Ben Rašid Al Maktum, ističući svoju želju da glavni gradUjedinjenih Arapskih Emirata postane kulturna i turistička metropola.
DUBAI, 27. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Dubai će izgraditi operu i 2 muzeja, izjavio je u ponedjeljka princ prijestolonasljednik, šeik Mohamad Ben Rašid Al Maktum, ističući svoju želju da glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata postane kulturna i turistička metropola.

"Želimo državi dati i jednu kulturološku dimenziju osim gospodarske koju već ima", rekao je šeik novinskoj agenciji WAM, nako što je odobrio realizaciju ova tri projekta.

Dubai ističe svoje urbane karakteristike kao i činjenicu da je kozmopolitsko raskrižje koje će se pretvoriti u turističko i gospodarsko središte.

U prosincu je u tom gradu održan drugi filmskih festival.

Zgradu opere koja će se nalaziti na jednom otoku projektirao je dobitnik nagrade Pritzker, irački arhitekt Zaha Hadid. U sklopu opere biti će izgrađene dvije knjižnice, muzička škola, kazalište na otvorenom i luksuzan hotel, javlja nadalje agencija WAM.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙