FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren summit Zaljevskog vijeća za suradnju

ABU DHABI, 18. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Dvodnevni sastanak na vrhuZaljevskog vijeća za suradnju (GCC), političkog saveza zemaljaPerzijskog zaljeva, otvoren je u nedjelju u Abu Dhabiju, a na dnevnomredu će biti pitanja gospodarstva i sigurnosti.
ABU DHABI, 18. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Dvodnevni sastanak na vrhu Zaljevskog vijeća za suradnju (GCC), političkog saveza zemalja Perzijskog zaljeva, otvoren je u nedjelju u Abu Dhabiju, a na dnevnom redu će biti pitanja gospodarstva i sigurnosti.

Summit čelnika Saudijske Arabije, UAE-a, Kuvajta, Katara, Bahreina i Omana koji je otvorio njegov domaćin, emiratski šeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, fokusirat će se na politiku, gospodarstvo i sigurnost.

"Naš je cilj doprinijeti prosvjetljenju i obrazovanju građana Zaljeva, osigurati im sigurnost i blagostanje te učvrstiti stabilnost i suradnju", kazao je Khalifa bin Zayed Al Nayhan.

Na političkom će se planu pak razmotriti situacija u Iraku i na palestinskom teritoriju, kao i odnosi između članova GCC-a i Irana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙