FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren filmski festival u Dubaiju

DUBAI, 11. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni filmski festival uDubaiju, koji pokušava spojiti Istok i Zapad, otvoren je u nedjeljuprikazivanjem kontroverznog palestinskog filma o samoubilačkimatentatima "Paradise Now".
DUBAI, 11. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni filmski festival u Dubaiju, koji pokušava spojiti Istok i Zapad, otvoren je u nedjelju prikazivanjem kontroverznog palestinskog filma o samoubilačkim atentatima "Paradise Now".

Američke zvijezde Morgan Freeman i Laurence Fishburne, francusko-grčki redatelj Costa Gavras, indijski producent Yash Chopra i zvijezda egipatskog filma Adel Imam nalaze se među uzvanicima drugog festivala koji će trajati do 17. prosinca.

Direktor Neil Stephenson je rekao da je festival zadržao svoj početni cilj izgradnje mostova među kulturama prikazivanjem najboljih arapskih filmova svijetu.

"Arapski svijet je suočen s brojnim krizama i političkim problemima i očajnički mu je potreban dijalog", rekao je jedan od organizatora festivala.

"Paradise Now" palestinskog redatelja Hany Abu-Asada, kojim je otvoren festival, nagrađen je na međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙