FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuz otet u Iraku prikazan na televiziji Arabiya

DUBAI, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Manje poznata iračkamilitantna skupina zaprijetila je ubiti francuskog inženjera otetog uIraku ukoliko Francuska ne okonča svoju "nezakonitu nazočnost" uIraku, izvijestila je u srijedu televizija Al Arabiya.
DUBAI, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Manje poznata iračka militantna skupina zaprijetila je ubiti francuskog inženjera otetog u Iraku ukoliko Francuska ne okonča svoju "nezakonitu nazočnost" u Iraku, izvijestila je u srijedu televizija Al Arabiya.

Televizija iz Dubaija emitirala je video snimku dobivenu od skupine otmičara na kojoj oteti Francuz sjedi ispred militanata s uperenim puškama u njegovu glavu. Čovjek se predstavio kao Bernard.

Početkom prosinca francuski je inženjer otet ispred svog doma u Bagdadu, a kasnije su ga francuski i irački dužnosnici identificirali kao Bernarda Planchea, zaposlenika nevladine organizacije koji je radio na postrojenju za obradu vode Rusafa u istočnom Bagdadu.

Francuska vlada je nakon otmice rekla da čini sve što može kako bi osigurala Planchetovo oslobađanje. Francuska nema postrojbe u Iraku i ne sudjeluje ni u kojem obliku obuke policije. U Iraku ima oko 90 francuskih državljana od kojih pola radi u francuskom veleposlanstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙