FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka skupina objavila snimku otetih zapadnjaka

DUBAI, 29. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nepoznato iračka skupinaobjavila je video snimku četvoro zapadnjačkih talaca, nazvavši ih"špijunima okupacijskh snaga", izvijestila je televizija Al Jazeera uutorak.
DUBAI, 29. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nepoznato iračka skupina objavila je video snimku četvoro zapadnjačkih talaca, nazvavši ih "špijunima okupacijskh snaga", izvijestila je televizija Al Jazeera u utorak.

Video skupine koja sebe naziva "Mačevima istine" prikazuje četiri čovjeka kako sjede na podu. Na prikazanoj snimci može se s britanske putovnice pročitati ime Normana Kembera. Britanac je bio u skupini četvorice humanitarnih djelatnika, uz dva Kanađana i jednog Amerikanca, otetih u subotu u Bagdadu.

Al Jazeera navodi da skupina taoce koji su radili za kršćansku organizaciju optužuje da su "špijuni koji rade za okupacijske snage", ali ne prenosi jesu li na snimci izrečene prijetnje životu talaca.

Četiri taoca radili su za mirovnu humanitarnu skupinu Kršćanski timovi mirotvoraca, jednu od malobrojnih humanitarnih grupa koje još uvijek djeluju u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙