FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Iran sposoban izraditi atomsku bombu za tri mjeseca

JERUZALEM, 13. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iranu nedostaju samo trimjeseca da postigne tehnološki "know how" za razvoj atomske bombe,istaknuo je izraelski vojni dužnosnik u srijedu.
JERUZALEM, 13. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iranu nedostaju samo tri mjeseca da postigne tehnološki "know how" za razvoj atomske bombe, istaknuo je izraelski vojni dužnosnik u srijedu.

"Iran će u roku od tri mjeseca biti tehnološki osposobljen za razvoj nuklearne bombe", rekao je vijeću Knesseta za vanjske poslove i obranu general Dan Halutz.

On je mišljenja kako Iran Izraelu neće predstavljati "direktnu prijetnju" budući će se još uvijek morati nositi s "određenim brojem prepreka" prije nego li uspije izraditi bombu i upotrijebiti je, što bi moglo potrajati do 2008. god.

Međunarodna agencija za atomsku energiju na čelu s Mohamedom ElBaradeiem prošlog je tjedna na konferenciji u Londonu objavila kako agencija nije našla dokaze o tome da Iran radi na razvoju nuklearnog oružja, ističući kako očekuje da će do definitivnih zaključaka o iranskom nuklearnom programu doći u roku od godinu dana.

Iran pak tvrdi kako je njegov nuklearni program isključivo namijenjen proizvodnji energije, dok ga Washington optužuje da potajno nastoji izraditi nuklearnu bombiu.

Izraelski strah od iranskog nuklearnog oružja porastao je nakon izjave iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da bi Izrael trebalo "izbrisati sa lica zemlje".

Svoju izjavio je Ahmadinedžad nedavno upotpunio prijedlogom da se Izrael "preseli" u Europu kao i poricanjem postojanja holokausta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙