FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak EU-a i Irana krajem prosinca

BEČ, 10. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Europska unija i Iran namjeravajunastaviti pregovore o iranskom nuklearnom programu 21. prosinca,doznaje se u subotu iz europskih diplomatskih izvora.
BEČ, 10. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Europska unija i Iran namjeravaju nastaviti pregovore o iranskom nuklearnom programu 21. prosinca, doznaje se u subotu iz europskih diplomatskih izvora.

Prema izvorima, dvije strane sastat će se vjerojatno u Beču, no bez Rusa, premda su upravo oni predložili kompromisno rješenje za problem iranskog obogaćivanja urana.

Europska trojka (Njemačka, Francuska i Velika Britanija), koja je pregovore s Irancima započela u jesen 2004., a koji su prekinuti u kolovozu nakon što je Iran nastavio prerađivati uran, nije sigurna hoće li od Teherana dobiti jamstva da će suspendirati svoje nuklearne aktivnosti. "Očekivanja su vrlo mala", rekao je izvor.

Sastanak će se održati u napetom ozračju nakon što je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad doveo u pitanje holokaust, proglasivši Izrael "tumorom" i predloživši njegovo preseljenje u Njemčaku ili Austriju, čime je izazvao oštre kritike međunarodne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙