FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teheran ponovno doveo holokaust u sumnju

TEHERAN, 13. prosinca 2005. (Hina/AP) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad ponovio je u utorak svoje sumnje u vezi s holokaustom ipozvao muslimanske zemlje na aktivnije zalaganje u vezi s palestinskimpitanjem.
TEHERAN, 13. prosinca 2005. (Hina/AP) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad ponovio je u utorak svoje sumnje u vezi s holokaustom i pozvao muslimanske zemlje na aktivnije zalaganje u vezi s palestinskim pitanjem.

Predsjednikove riječi objavljene su na web stranici iranske državne televizije, a on već drugi put u tjedan dana izražava sumnju u nacističko uništavanje europskih Židova u Drugome svjetskom ratu.

"Ako je istina da su Židovi u Europi ubijani", prenosi web stranica Ahmadinedžadove riječi, "a cionisti sada imaju potporu zbog toga izgovora, zašto bi palestinski narod platio tu cijenu?".

Televizija nije emitirala te Ahmadinedžadove riječi, a glasnogovornik izraelskoga ministarstva vanjskih poslova Mark Regev rekao je: "Stvarni je problem s ponovljenim izjavama iranskoga predsjednika u tome što one točno odražavaju mišljenje iranskoga vodstva i precizno artikuliraju politiku toga ekstremističkoga režima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙