FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas će odgovoriti ako Izrael napadne Iran

TEHERAN, 15. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Palestinska militantnaskupina Hamas pojačat će napade na izraelske ciljeve ako Izraelnapadne Iran, njezinog ključnog saveznika u regiji, objavio je učetvrtak šef Hamasa u egzilu Khaled Meshaal.
TEHERAN, 15. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Palestinska militantna skupina Hamas pojačat će napade na izraelske ciljeve ako Izrael napadne Iran, njezinog ključnog saveznika u regiji, objavio je u četvrtak šef Hamasa u egzilu Khaled Meshaal.

"Ako Izrael napadne Iran, Hamas će proširiti i pojačati sukobe s Izraelcima u Palestini", rekao je Meshaal novinarima u Teheranu gdje je posljednja tri dana razgovarao s vodećim političkim i sigurnosnim dužnosnicima.

Izraelski čelnici upozorili su da bi mogli uništiti iranska nuklearna postrojenja na isti način kao što je Izrael 1981. godine bombardirao nuklearni reaktor Osiraq u Iraku. Iran, koji uporno tvrdi da nuklearne elektrane ne koristi za proizvodnju atomskog oružja, najavio je da će odgovoriti na eventualni napad.

Meshaal je također pozdravio izjave iranskog predsjendika Mahmouda Ahmadinedžada da je holokaust mit i da bi Izrael trebalo premjestiti u Europu ili Sjevernu Ameriku.

"To su hrabri i istiniti stavovi s kojima se slažu islamski narodi, osobito Palestinci", naglasio je Meshaal.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙