FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad: holokaust je mit

TEHERAN, 14. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Iranski predsjednikMahmud Ahmedinedžad u srijedu je izjavio kako je holokaust mit i takoponovno izrazio svoje mišljenje koje je već izazvalo međunarodnonegodovanje i prijekor Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.
TEHERAN, 14. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmedinedžad u srijedu je izjavio kako je holokaust mit i tako ponovno izrazio svoje mišljenje koje je već izazvalo međunarodno negodovanje i prijekor Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

"Proizveli su legendu pod imenom 'Masakr Židova' i ona im je svetija i od samoga Boga, religije i proroka", rekao je Ahmedinedžad u govoru pred okupljenima u jugoistočnome iranskome gradu Zahedana.

Njegov je govor uživo prenosila iranska državna televizija, objavila je agencija Reuters.

Ahmadinedžad je i u utorak izrazio sumnju u vezi s holokaustom i pozvao muslimanske zemlje na aktivnije zalaganje u vezi s palestinskim pitanjem.

Predsjednikove riječi objavljene su na web stranici iranske državne televizije, a televizija to nije emitirala.

"Ako je istina da su Židovi u Europi ubijani", prenijela je u utorak web stranica Ahmadinedžadove riječi, "a cionisti sada imaju potporu zbog toga izgovora, zašto bi palestinski narod platio tu cijenu?".

Agencija AP prenijela je u utorak reakciju glasnogovornika izraelskoga ministarstva vanjskih poslova Marka Regeva. "Stvarni je problem s ponovljenim izjavama iranskoga predsjednika u tome što one točno odražavaju mišljenje iranskoga vodstva i precizno artikuliraju politiku toga ekstremističkoga režima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙