FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Šnajder: Napad na HRT i "Latinicu" ždanovljevskim metodama

BEOGRAD,17. prosinca(Hina) - Napad hrvatskih vlasti na HRT i emisiju"Latinica" njihov je ždanovljevski pokušaj da kontroliraju medije kojižele biti do kraja slobodni, rekao je hrvatski književnik SlobodanŠnajder u intervjuu beogradskoj "Politici" od subote.
BEOGRAD,17. prosinca(Hina) - Napad hrvatskih vlasti na HRT i emisiju "Latinica" njihov je ždanovljevski pokušaj da kontroliraju medije koji žele biti do kraja slobodni, rekao je hrvatski književnik Slobodan Šnajder u intervjuu beogradskoj "Politici" od subote.

"To je bio nasrtaj vlasti koji po tehnologiji pripada jednom prošlom vremenu kad je duhovnim prostorima haračio jedan Ždanov, i prije bi se radilo o događaju koji spada u rano doba socijalizma, odnosno staljinizma", rekao je Šnajder.

Andrej Ždanov bio je Staljinova desna ruka za pitanja kulture i informiranja.

"Jako je čudno što demokratski izabrana vlast poseže za istim metodima i Ždanov, ali ja mislim da je cijela igra za jednu nijansu suptilnija nego što većina ljudi shvaća: mislim da se radi o tome da je naprosto potrebno proizvesti jedan skandal koji bi pokrio drugi skandal. Frapantno je gledati kako je cijeli 'problem Gotovina' nestao preko noći i zamijenjen problemom HRT-a. Mislim da cijela halabuka služi tome da se pažnja javnosti usmjeri na problem koji na prvi pogled izgleda spektakularno, ali u ishodu neće imati gotovo nikakvih posljedica", rekao je Šnajder.

"Ne očekujem stoga da će iz saborskih nasrtaja na televiziju proizići nešto posebno, čak ni loše, ali cijela priča ostavlja loš ukus", kaže Šnajder.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙