FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Tiskan prvi udžbenik na hrvatskom jeziku

SUBOTICA, 16. prosinca 2005. (Hina) - U beogradskom Zavodu za udžbenikei nastavna sredstva tiskan je prvi udžbenik na hrvatskom jeziku zaučenike hrvatskih odjela u Srbiji, objavio je u petak tjednik"Hrvatska riječ".
SUBOTICA, 16. prosinca 2005. (Hina) - U beogradskom Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva tiskan je prvi udžbenik na hrvatskom jeziku za učenike hrvatskih odjela u Srbiji, objavio je u petak tjednik "Hrvatska riječ".

Hrvatski prijevod udžbenika "Priroda i društvo" za učenike trećih razreda osnovne škole prvi je čije tiskanje i uporabu odobrio ministar prosvjete Republike Srbije, izjavio je član Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća Ivica Stipić.

Krovno tijelo hrvatske manjine u Srbiji namjerava angažirati skupinu prevoditelja kako bi se do sljedeće godine osigurali prijevodi i svih drugih udžbenika za učenike hrvatskih odjela, kao i posebni dodaci za izučavanje povijesti i kulture Hrvata u SCG, prenosi tjednik.

Učenici koji od 2001. u nekoliko subotičkih osnovnih škola pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku koristili su školske udžbenike iz Hrvatske.

Nastavu na hrvatskom jeziku u Vojvodini pohađa 140 učenika, a udžbenike za ovu školsku godinu osigurao je Grad Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙