FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polt: Bez suradnje s Haagom zatvoren put SCG za NATO i EU

BEOGRAD,15. prosinca 2005.(Hina) - Ako Državna zajednica Srbija i CrnaGora (SCG) ne ispuni međunarodne obveze u suradnji s Haškim sudom, putu Partnerstvo za mir, NATO i Europsku uniju za nju je "zatvoren",izjavio je u četvrtak američki veleposlanik u Beogradu Michael Polt.
BEOGRAD,15. prosinca 2005.(Hina) - Ako Državna zajednica Srbija i Crna Gora (SCG) ne ispuni međunarodne obveze u suradnji s Haškim sudom, put u Partnerstvo za mir, NATO i Europsku uniju za nju je "zatvoren", izjavio je u četvrtak američki veleposlanik u Beogradu Michael Polt.

Nedavno uhićenje hrvatskoga generala Ante Gotovine, rekao je veleposlanik Polt, "izbacilo je u prvi plan" nedostatak suradnje SCG s Haškim sudom, prije svega kad je riječ o haškim bjeguncima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.

Polt je novinarima u Beogradu izjavio da je u slučaju negativnog izvješća glavne haške tužiteljice Carle del Ponte Vijeću sigurnosti UN-a, za SCG "ulazak u NATO, Partnerstvo za mir i Europsku uniju, zatvoren".

Američki veleposlanik najavio je da idućega tjedna putuje u Washington na konzultacije o politici SAD-a prema SCG, u kojima će suradnja s Haškim sudom biti jedna od važnijih tema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙