FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska pokazala da ima odgovorne i zrele političare

BEOGRAD,15. prosinca(Hina) - Hrvatska je pokazala da ima odgovorne izrele političare koji trasiraju europski put svojim građanima usprkostome što general Gotovina slovi za jednog od onih zahvaljujući kojimaje ostvarila svoj državotvorni, tisućljetni san te se tako pridružilazajednici civiliziranih naroda gdje se nekažnjeno ne mogu činitizločini i gdje ih nikakvi viši ciljevi ne mogu opravdati, komentar jebeogradskog dnevnika "Danas" od četvrtka.
BEOGRAD,15. prosinca(Hina) - Hrvatska je pokazala da ima odgovorne i zrele političare koji trasiraju europski put svojim građanima usprkos tome što general Gotovina slovi za jednog od onih zahvaljujući kojima je ostvarila svoj državotvorni, tisućljetni san te se tako pridružila zajednici civiliziranih naroda gdje se nekažnjeno ne mogu činiti zločini i gdje ih nikakvi viši ciljevi ne mogu opravdati, komentar je beogradskog dnevnika "Danas" od četvrtka.

Kritizirajući srbijanske vlasti koje još nisu izručile Ratka Mladića i druge haaške optuženike, te činjenicu da "pet godina poslije promjena nema suočavanja s onim što je činjeno u naše ime, jer vlasti ne žele da se časno i pošteno sagleda prošlost, surova istina, priznaju greške sulude politike i sve nazove pravim imenom", komentatorica Beba Kapičić piše da "u isto vrijeme hrvatski političari dokazuju da su na visini zadatka koji im je povjeren i da će ubrzo, zahvaljujući mudroj politici, postati punopravni član Europske unije".

"Predsjednik Mesić promišlja o neoliberalnom kapitalizmu brinući se o mogućim implikacijama na političkoj sceni zbog rastućeg nezadovoljstva građana i kao čovjek neposredno izabran na tu funkciju ozbiljno shvaća svoj zadatak da živi s njima, dijeli njihove brige i bavi se onime što ih tišti. Kad bi u čitankama učili o krvavim ustaškim zločinima, ne bi pod tim znamenjima demonstrirali, bio je njegov odgovor na proteste povodom izručenja Gotovine", piše autorica, dodajući i da je "Vlada Hrvatske učinila civilizacijski i svake hvale vrijedan gest uoči nastupajućih božićnih blagdana okitivši beogradske ulice plakatima na kojima je poziv srpskim izbjeglicama da se vrate, jer 'Hrvatska je dom svih njenih građana'".

"Državnici, odgovorni, nepotkupljivi političari, promišljaju, imaju strategiju, prihvaćaju svjetska mjerila zločina i kazne i vode svoje narode civilizacijskim i prosperitetnim putevima, brinući se tako o njihovom opstanku", zaključuje autorica komentara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙