FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Bank pritisnuo europske burzovne indekse

LONDON, 14. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionicanajvećim su dijelom u srijedu bile pod pritiskom prodaja, a pogubitcima je predvodila Deutsche Bank.
LONDON, 14. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica najvećim su dijelom u srijedu bile pod pritiskom prodaja, a po gubitcima je predvodila Deutsche Bank.

Frankfurtski DAX indeks oslabio je 0,29 posto, na 5.295 bodova. Londonski Ftse indeks pak bio je na dobitku od 0,28 posto, dosegnuvši 5.522 bodova.

Na strani gubitnika najviše se isticala Deutsche Bank, čije su dionice potonule 1,6 posto nakon što je njezina podružnica za ulaganja u nekretnine zamrznula šest milijardi eura vrijedan fond za ulaganje u nekretnine koji je zapao u teškoće.

Drugdje u financijskom sektoru dionice su ojačale, predvođene bankom ABN Amro, koje su poskupjele za 0,5 posto nakon što je izvijestila da će smanjiti godišnje troškove za 750 milijuna eura do 2008, prodati svoje podružnice za nekretnine i provesti restrukturiranje.

Od gubitnika pod utjecajem pada tečaja dolara na najnižu razinu u zadnjih pet tjedana prema euru izdvajala se dionica ING Groupe, s velikim poslovanjem u SAD-u, čije su dionice pojeftinile 1,3 posto.

No bilo je i dobitnika, od kojih se ističe dionica Vodafonea koja je ojačavši za 0,4 posto nadoknadila dio gubitaka ostvarenih temeljem vijesti da je pobijedio na aukciji za kupnju turskog mobilnog operatera Telsima.

"Telsim je za Vodafone jedna od zadnjih prilika za značajan rast na stražnjem ulazu Europe, a ulazi u tvrtkinu strategiju kupovine imovine koja bilježi rast", kazao je CSFB u svojoj obavijesti.

Indeks Tokijske burze Nikkei potonuo je gotovo dva posto, najviše u zadnja dva mjeseca, spustivši se na 15.464 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙