FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pet hrvatskih gradova održan "Dan zdravog osmijeha"

Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Koprivnici -održava akcija "Dan zdravog osmijeha" čiji je cilj upozoriti naizrazito loše stanje oralnog zdravlja u Hrvatskoj, posebice najmlađepopulacije.
Osijek,10. prosinca(Hina) - U organizaciji Centra za promicanje oralnog zdravlja Hrvatske, čije je sjedište u Osijeku, danas se u pet hrvatskih gradova - Osijeku, Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Koprivnici - održava akcija "Dan zdravog osmijeha" čiji je cilj upozoriti na izrazito loše stanje oralnog zdravlja u Hrvatskoj, posebice najmlađe populacije.

Središnja akcija održala su u Osijeku, gdje su na tri osječka trga - Trgu Ante Starčevića, Trgu Slodobe i Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, te trgovačkom centru Emmezzeti, održane promotivne akcije u kojima su djeci i njihovim roditeljima dijeljeni propagandni letci, te zubne paste i četkice za zube te stomatološki savjeti.

Akcija se održala uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske agencije za hranu i osječkog Doma zdravlja.

Promotivni štand na Trgu slobode posjetio je osječki gradonačelnik Anto Đapić koji je rekao da je "ovo akcija koju ćemo posebno podržati jer nam je cilj da Osijek uistinu postane grad najljepšeg osmijeha". Dodao je da je "iznenađen koliko je zabrinjavajuća slika oralnog zdravlja naše populacije posebice najmlađe". "Stoga Osijek postaje prvi grad u Hrvatskoj koji će u suradnji s Centrom za promicanje oralnog zdravlja Hrvatske ući u dugoročni program prevencije oralnog zdravlja kod najmlađe populacije", rekao je.

S posebnim zadovoljstvom ističem akciju "Osijek grad najljepšeg osmijeha" s kojom će Osijek biti prvi i jedini grad u Hrvatskoj koji će provoditi kompletan program prevencije karijesa među djecom i mladima, dodao je.

Dr. Vesna Barac-Furtinger, predsjednica Centra za promicanje oralnog zdravlja Hrvatske, upozorila je kako je zabrinjavajuće što je u Hrvatskoj indeks koji označava broj pokvarenih, izvađenih i plombiranih zubi kod dvanaestogodišnjaka čak 7, dok je prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji granica lošeg oralnog zdravlja indeks 3,5.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙