FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Višani prosvjedovali protiv rušenja palma zbog gradnje Doma zdravlja

SPLIT, 7. prosinca 2005.(Hina) - Članovi viške Građanske inicijativeprosvjedovali su danas u splitskoj trajektnoj luci protiv gradnje Domazdravlja u najstarijem palminu parku u Dalmaciji u Visu, zbog čega bitrebale biti posječene palme.
SPLIT, 7. prosinca 2005.(Hina) - Članovi viške Građanske inicijative prosvjedovali su danas u splitskoj trajektnoj luci protiv gradnje Doma zdravlja u najstarijem palminu parku u Dalmaciji u Visu, zbog čega bi trebale biti posječene palme.

Prosvjednici su se okupili pred trajektom koji je iz splitske luke isplovio prema otoku Visu, pokušavši tako spriječiti ukrcaj građevnih strojeva koji bi trebali ukloniti stoljetna palmina stabla.

Kad je kamion sa strojevima stigao pred "Jadrolinijin" trajekt, skupina prosvjednika stala je pred vozilo i spriječila njegov ukrcaj na brod, koji je tako isplovio bez strojeva za uklanjanje palma. Vozač kamiona nije ni pokušao ući u trajekt mimo volje prosvjednika, a ni policija ni zaštatari nisu reagirali na prosvjednu akciju, pa su članovi Građanske inicijative predvođeni Vinkom Mratinčićem, poručili kako je izborena prva pobjeda protiv "anticivilizacijske vlasti u Visu".

Članovi Inicijative već danima prosvjeduju kod Doma zdravlja, na mjestu kojega bi se nakon rušenja izgradila nova ustanova, što za prosvjednike nije prijeporno, no ne pristaju da se zbog novog doma zdravlja, koji može niknuti i na nekoj drugom mjestu, ruše stoljetna palmina stabla.

Vođa prosvjednika rekao je kako doznaje da će ministrica Marina Matulović-Dropulić preispitati odluku o gradnji novog Doma zdravlja, "jer su utvrđeni propusti u planiranju investicije, gradnja koje nije usklađena s prostornim planom, a nema ni dozvole za rušenje".

Novac za gradnju novog doma zdravlja doznačen je preko Ministarstva zdravstva od viških iseljenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙