FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra "Dan zdravog osmijeha" u pet hrvatskih gradova

OSIJEK, 9. prosinca 2005.(Hina) - Hrvatski Centar za promicanje oralnogzdravlja sa sjedištem u Osijeku sutra će u pet gradova - Osijeku,Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Koprivnici - prirediti "Dan zdravogosmijeha" kako bi se upozorilo na izrazito loše stanje oralnogzdravlja, posebno najmlađih.
OSIJEK, 9. prosinca 2005.(Hina) - Hrvatski Centar za promicanje oralnog zdravlja sa sjedištem u Osijeku sutra će u pet gradova - Osijeku, Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Koprivnici - prirediti "Dan zdravog osmijeha" kako bi se upozorilo na izrazito loše stanje oralnog zdravlja, posebno najmlađih.

To je danas najavila predsjednica toga centra dr. Vesna Barac-Furtinger, istaknuvši kako "posebno zabrinjava činjenica da je indeks KEP (broj pokvarenih, izvađenih i plombiranih zubi) naših 12-godišnjaka gotovo sedam, a po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji granica lošeg oralnog zdravlja je 3,5".

"To pokazuje da je stanje krajnje ozbiljnjo te da je nužno što hitnije provesti preventivne programe", rekla je dr. Barac-Furtinger, dodavši kako je "cilj da i Hrvatska što prije KEP dovede na razinu približnu u zapadnom svijetu".

Sutra će se promidžbenim akcijama pokušati upozoriti roditelji i najmlađe pučanstvo da se zubni karijes i paradontne bolesti mogu spriječiti prevencijom, t.j. držati pod nadzorom, kazao je dr. Hrvoje Jurić sa Stomatološkog fakulteta u Zagrebu i član Centra.

U središnjoj akciji "Dana zdravog osmijeha" sutra će se na trima osječkim trgovima dijeliti zubne paste, četkice i promidžbeni letci.

U sklopu akcije, koje su pokrovitelji grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Hrvatska agencija za hranu i osječki Dom zdravlja, održat će se i izbor za "Najljepši osmijeh Osijeka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙