FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski Caritas i ove godine pokreće humanitarnu akciju "Za 1.000 radosti"

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski Caritas i ove godine upredbožićno vrijeme pokreće humanitarnu akciju prikupljanja pomoći zanasiromašnije obitelji nazvanu "Za 1.000 radosti", s namjerom daprikupi pomoć za najmanje 5.000 obitelji.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski Caritas i ove godine u predbožićno vrijeme pokreće humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za nasiromašnije obitelji nazvanu "Za 1.000 radosti", s namjerom da prikupi pomoć za najmanje 5.000 obitelji.

Ovogodišnja akcija odvija se pod geslom "Slavimo život" pa je naglasak na pomoći obiteljima s novorođenom djecom i trudnicama, rečeno je na konferenciji za novinare Caritasa.

Predsjednik Caritasa i pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak rekao je da će se akcija provoditi putem biskupijskih i župnih Caritasa s ciljem poticanja ljudi da čine dobro.

"Želimo ući u sve pore društva, koje je u predblagdansko vrijeme previše orijentirano na sebe i potrošnju, i usmjeriti ga potrebama drugih", rekao je Mrzljak. Najavio je da će se ove godine uspostaviti suradnja sa Caritasom BiH.

Ravnatelj Caritasa Ivan Milovčić zahvalio je građanima, tvrtkama i javnim ustanovama koje su se već uključile u akciju pozvavši i ostale da se odazovu.

"Korisnici pomoći uvijek su obitelji u potrebi - višečlane obitelji, obitelji sa samohranim roditeljima, oboljelim roditeljima, braniteljske i povratničke obitelji... no ove godine naglasak smo dali obiteljima s novorođenom djecom i trudnicama", rekao je Milovčić.

Svi zainteresirani u akciju se mogu uključiti pozivima na donacijski broj 060 600 400 ili uplatom na žiro-račun 2340009-1510126452, poziv na broj 05.

Caritas je po školama distribuirao čestitke i omotni papir koji se mogu kupiti po pet i osam kuna, a pola prikupljena novca usmjerit će prema obiteljima u svojoj sredini.

Građanima će putem Caritasove internetske stranice biti dostupne zvučne telefonske čestitke javnih osoba, koje će se moći nabaviti za 10 kuna.

Organizatori očekuju da će ovogodišnja akcija naići na još veći odaziv od protekle dvije.

U prvoj akciji 2003. prikupljeno je 2,6 milijuna kuna za pomoć 1.126 obitelji, a lani je podijeljeno 3,7 milijuna kuna pomoći za 4.730 obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙