FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalne središnjice najavljuju prosvjede zbog izmjena zdravstvenih zakona

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Uputi li Vlada izmjene zakona ozdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti u drugo saborskočitanje, četiri sindikalne središnjice pozvat će građane i ostalesindikate na industrijske akcije i prosvjede, najavili su čelnicisredišnjica na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Uputi li Vlada izmjene zakona o zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti u drugo saborsko čitanje, četiri sindikalne središnjice pozvat će građane i ostale sindikate na industrijske akcije i prosvjede, najavili su čelnici središnjica na današnjoj konferenciji za novinare.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Matica sindikata javnih službi, Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) i Sindikat usluga UNI-Cro traže od Vlade povlačenje iz procedure prijedloga dvaju zdravstvenih zakona koji su okosnica zdravstvene reforme, cjelovitu analizu zdravstvenog sustava te uključivanje svih socijalnih partnera u izradu zakona.

Predsjednica SSSH-a Vesna Dejanović najavila je da hrvatski sindikati idu 26. studenog u Ljubljanu pružiti potporu slovenskim kolegama koji se bore protiv smanjenja prava iz zdravstvenog osiguranja i uvođenja jedinstvene porezne stope, te istaknula da će se hrvatski sindikati na isti način boriti protiv sličnih odluka.

Predložena reforma donosi parcijalna rješenja koja će smanjiti prava građana na liječenje, posebice na štetu bolesnih i siromašnih, upozorila je predsjednica Matice Zdenka Gizdić dodajući kako sindikati neće dopustiti da reforma prođe bez očiju javnosti.

Predsjednik URSH-a Boris Kunst podsjetio je da se izmjenama zakona o zdravstvenom osiguranju plaća za tri dana bolovanja želi smanjiti i do 50 posto, a broj dana bolovanja do 50 dana prebaciti na teret poslodavca, što će značiti da su bolesni radnici trošak kojega se treba riješiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙