FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ramadi: Završila iračko-američka vojna akcija "Koplje"

BAGDAD , 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Američko vojno zapovjedništvou nedjelju je najavilo završetak iračko-američke operacije "Koplje" koja je počela u petak u Ramadiju, a cilj joj je bio razbijanjepobunjeničke mreže u tom području.
BAGDAD , 4. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Američko vojno zapovjedništvo u nedjelju je najavilo završetak iračko-američke operacije "Koplje" koja je počela u petak u Ramadiju, a cilj joj je bio razbijanje pobunjeničke mreže u tom području.

Vijest o završetku akcije u kojoj je sudjelovalo 200 iračkih vojnika i 300 američkih marinaca, uslijedila je nakon što su vjerski i politički čelnici iračke sunitske zajednice zatražili hitan prekid akcija ocijenivši da one samo produbljuju jaz između iračke vlade i stanovnika.

I glavni tajnik Arapske lige Amr Mussa pozvao je SAD na prekid vojnih akcija na pobunjenička uporišta u Iraku, ustvrdivši kako one samo pojačavaju tenzije u zemlji.

Akcija "Koplje" peta je u nizu operacija čiji je cilj bio uništiti pobunjenička uporišta da bi se stvorili uvjeti za održavanje izbora u glavnome gradu pokrajine Al-Anbar, koji bi se trebali održati 15. prosinca", stoji u priopćenju američke vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙