FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Dan borbe protiv AIDS-a obilježava se koncertom i modnom revijom

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga za oboljele od HIV-a(HUHIV) obilježava danas Svjetski dan borbe protiv AIDS-a promotivnomakcijom na zagrebačkim ulicama, modnom revijom mladih kreatora umuzeju Mimara te velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici pod geslom"Odluke mijenjaju život - testiraj se".
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska udruga za oboljele od HIV-a (HUHIV) obilježava danas Svjetski dan borbe protiv AIDS-a promotivnom akcijom na zagrebačkim ulicama, modnom revijom mladih kreatora u muzeju Mimara te velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici pod geslom "Odluke mijenjaju život - testiraj se".

Na koncertu će nastupiti Massimo, Urbano, grupe Svadbas, Elemental i drugi.

Modna agencija Formo models pridružit će se obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a humanitarnom revijom na kojoj će mladi kreatori u Mimari predstaviti svoje nove kolekcije, a prikupljena sredstva dodijeliti udruzi HUHIV. Revija se održava pod motom "HIV nije div".

Ovogodišnjom akcijom želimo ukazati građanima Zagreba na potrebu smanjivanja stigmatizacije oboljelih od HIV-a, kako bi ih bolje prihvatili kao dio zajednice u kojoj žive, ističu u HUHIV-u.

U šatoru HUHIV-a na Cvjetnom trgu cijeli dan se dijeli promotivni materijal, prodaju se božićne čestitke i majice za pomoć oboljelima i njihovim obiteljima, a gradom kruži i prigodni tramvaj.

U Hrvatskoj je od prvog slučaja zaraze HIV-om 1985. do danas zabilježeno 537 slučajeva. Kod 218 osoba razvila se bolest, a 122-oje od njih je preminulo.

U prvih 11 mjeseci ove godine registrirano je 49 novozaraženih, a lani je otkriveno njih 50.

Hrvatska je zemlja s niskom učestalošću bolesti i svrstava se među tri posto zemalja koje oboljelima omogućuju besplatnu terapiju najmodernijim lijekovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙