FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HIZ obilježio 30 godina rada

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Krovno neovisno strukovno udruženjeinsititucija i pojedinaca Hrvatski informatički zbor (HIZ), čiji jecilj promicanje primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologijau Hrvatskoj, obilježio je danas 30. obljetnicu postojanja.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Krovno neovisno strukovno udruženje insititucija i pojedinaca Hrvatski informatički zbor (HIZ), čiji je cilj promicanje primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u Hrvatskoj, obilježio je danas 30. obljetnicu postojanja.

Predsjednik HIZ-a Mladen Galsenhardt podsjetio je na povijest razvoja te udruge, naglasivši važnost informatičke educiranosti pučanstva. Dodao je da je HIZ u ovoj godini prodao oko 4.000 indeksa za ECDL diplome, te da imaju već 30 testnih centara diljem Hrvatske.

HIZ je danas dodijelio i nagrade "Kristalni globus", koja se dodjeljuje pojedincima i organizacijama za naročite zasluge u međunarodnoj suradnji HIZ-a sa regionalnim, europskim i svjetskim IT asocijacijama, te doprinosa u uvođenju i primjeni europskih i svjetskih normi u IT.

Tako je Kristalni globus za doprinos razvitku informatičke pismenosti i uvođenja ECDL programa u Hrvatsku dodijeljen ministru znanosti, obrazovanja i športa Draganu Primorcu, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, zagrebačkoj tvrtki Elit-trade, Fini, Ini, te tvrtki King-ICT.

Dodijeljena je i 29 priznanja u kategorijama za poticanje digitalne pismenosti, doprinos razvitku informatičke struke u Hrvatskoj te za ostvarene rezultate na međunarodnim informatičkim natjecanjima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će se u iduće četiri godine svih 2.750 djelatnika zagrebačke gradske uprave informatički opismeniti i dobiti ECDL diplome (diploma računalne pismenosti).

HIZ trenutno ima oko 160 članica, što tvrtki, što raznih informatičkih udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙