FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina slavi prvu obljetnicu "narančaste revolucije"

KIJEV, 22. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kijevski trg neovisnosti opetje preplavljen narančastom bojom: Ukrajina slavi u utorak prvuobljetnicu mirne revolucije koja je prošle godine na vlast dovelaprozapadno orijentiranog Viktora Juščenka.
KIJEV, 22. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kijevski trg neovisnosti opet je preplavljen narančastom bojom: Ukrajina slavi u utorak prvu obljetnicu mirne revolucije koja je prošle godine na vlast dovela prozapadno orijentiranog Viktora Juščenka.

Narančaste marame, šalovi i zastave rašireni su u velikom broju na trgu gdje se 2004. stotine tisuća demonstranata okupilo oko Juščenka, tada vođe oporbe, kako bi prosvjedovali protiv prvih službenih rezultata predsjedničkih izbora koji su prednost davali proruski orijentiranom premijeru Viktoru Janukoviču.

Pristaše revolucije, ukrašeni omiljenom bojom, počeli su se okupljati u velikom broju na trgu na kojem su boravili sedamnaest dana.

Stranka na vlasti Narodna unija naše Ukrajine očekuje da će se u utorak navečer na Trgu neovisnosti okupiti oko 500.000 ljudi.

Večeras na velikoj svečanosti Viktor Juščenko bi trebao održati govor uz bivšu premijerku Juliju Timošenko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙