FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: 4. hrvatski seminar o Bolonjskom procesu

ZAGREB, 10. studenoga 2005. (Hina) - Osiguranje kvalitete sveučilištajedna je od tema Četvrtoga hrvatskog seminara o Bolonjskom procesu štoće se 11. i 12. studenoga održati u Varaždinu na Fakultetuorganizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.
ZAGREB, 10. studenoga 2005. (Hina) - Osiguranje kvalitete sveučilišta jedna je od tema Četvrtoga hrvatskog seminara o Bolonjskom procesu što će se 11. i 12. studenoga održati u Varaždinu na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Na seminaru će se razgovarati i o provedbi Bolonjskoga procesa u Hrvatskoj i Europi, odgovornosti države i lokalne zajednice za visoko školstvo, povezivanju gospodarstva i visokoga školstva te o hrvatskom visokom školstvu u kontekstu Ministarske konferencije zemalja potpisnica Bolonjske deklaracije održane u svibnju u norveškome gradu Bergenu.

Seminar organiziraju Tempus projekt "Hrvatska grupa za promicanje Bolonjskoga procesa - Cro4 Bologna", Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

U programu skupa, na kojem sudjeluju vodeći hrvatski stručnjaci za Bolonjski proces te njihovi kolege iz inozemstva, predviđene su i tri radionice - odgovornost države i lokalne uprave i veza gospodarstva i visokoga školstva, upisi na poslijediplomske studije i kriteriji vrjednovanja programa te uloga studentskih predstavnika u Bolonjskome procesu, odnosno njihova prava, odgovornosti i obveze.

Ove su godine održana tri hrvatska seminara o Bolonjskom procesu - u Opatiji, Splitu i Dubrovniku - na kojima je bilo riječi i o kvaliteti visokoga obrazovanja i prilagodbe potrebama poslodavaca, o Bolonjskom procesu iz različitih perspektiva te o financiranju sveučilišta i mobilnosti studenata i nastavnika.

Bolonjska deklaracija zajednički je dokument koji je 29 europskih ministara potpisalo 19. lipnja 1999. s namjerom da do 2010. visoko obrazovanje u Europi bude sustav s prepoznatljivim i usporedivim akademskim stupnjevima.

Hrvatska je Bolonjskoj deklaraciji pristupila 18. svibnja 2001. na Ministarskoj konferenciji u Pragu, a do sada ju je potpisalo 40 europskih zemalja.

(Hina) xipet ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙