FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Intel najavio milijardu dolara ulaganja u Indiju

NEW DELHI, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Najveći proizvođač čipovau svijetu američki Intel planira uložiti više od jedne milijardedolara u Indiju kako bi ojačao svoje operacije u toj zemlji, objavioje u ponedjeljak predsjedatelj izvršnog odbora kompanije CraigBarrett.
NEW DELHI, 5. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Najveći proizvođač čipova u svijetu američki Intel planira uložiti više od jedne milijarde dolara u Indiju kako bi ojačao svoje operacije u toj zemlji, objavio je u ponedjeljak predsjedatelj izvršnog odbora kompanije Craig Barrett.

"Proširit ćemo naše lokalne operacije, pojačati ulaganja u projekte i tijesno surađivati s vladom, industrijom i obrazovnim institucijama", kazao je Barrett novinarima.

Intel ima u indijskom tehnološkom središtu Bangaloreu centar za razvoj koji izrađuje nacrte i razvija softver za čipove.

Manji konkurent AMD potiho ga je predusreo, sklopivši sporazum s konzorcijem SemIndia u okviru kojeg će osigurati tehnologiju za predloženu tvornicu čipova u Indiji, čija bi vrijednost trebala dosegnuti tri milijarde dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙