FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo MVPEI u Gradišću

ŽELJEZNO, 20. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska vodi računa o svojimnacionalnim manjinama i nastavit će i dalje pomagati GradišćanskeHrvate u ostvarivanju njihovih prava u Republici Austriji, rekao je uŽeljeznom (Eisenstadt) pomoćnik ministrice vanjskih poslova ieuropskih integracija za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvoSlavko Leban u razgovoru s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društvau Gradišću.
ŽELJEZNO, 20. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska vodi računa o svojim nacionalnim manjinama i nastavit će i dalje pomagati Gradišćanske Hrvate u ostvarivanju njihovih prava u Republici Austriji, rekao je u Željeznom (Eisenstadt) pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo Slavko Leban u razgovoru s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću.

Svrha sastanka je nastavak rada i jačanje suradnje s Gradišćanskim Hrvatima, sagledavanje njihovih problema kako bi ih bolje rješavali u praksi, rekao je Leban.

Posebna tema razgovora bila je školstvo - kako unaprijediti to područje sa više sati na materinskom hrvatskom jeziku u osnovnim školama i gimnaziji kako bi Gradišćanski Hrvati i dalje očuvali svoju osobnost na tlu Austrije koju su sačuvali kroz stoljeća, naglasio je Leban.

Ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja RH Željko Kirinčić koji je u Gradišću razgovarao s predstavnicima udruga Gradišćanskih Hrvata i hrvatskih tvrtki koje tamo rade zauzeo se za unapređenje gospodarskih odnosa.

"Do sada je Gradišćanskim Hrvatima na prvom mjestu bilo domoljublje, kultura i vjera a ubuduće, kako smo se dogovorili, ćemo više zajednički raditi na osnaženju gospodarske suradnje između Gradišćanskih Hrvata i Republike Hrvatske ne samo na području proizvodnje nego povezivanja na primjer u bankarskom sektoru", dodao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙