FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osnovnoj školi Podgorač roditelj fizički napao nastavnika

OSIJEK,9. studenoga 2005.(Hina) - U Osnovnoj školi Podgorač kod Našicajučer u poslijepodnevnim satima jedan je roditelj fizički napaonastavnika, potvrdio je načelnik Ureda načelnika Policijske upraveosječko-baranjske Stipo Rimac.
OSIJEK,9. studenoga 2005.(Hina) - U Osnovnoj školi Podgorač kod Našica jučer u poslijepodnevnim satima jedan je roditelj fizički napao nastavnika, potvrdio je načelnik Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Stipo Rimac.

Prema njegovima riječima, otac je jučer oko 14 sati nazvao našičku policijsku postaju i izvijestio kako njegovo dijete maltretiraju učenici. Kada su djelatnici policije došli u Poganovce gdje živi roditelj koji ih je zvao, nisu ga našli kod kuće. "Nažalost, on je otišao u školu i fizički se obračunao s nastavnikom koji je razrednik njegovu djetetu", kazao je Rimac, dodavši da su u tijeku izvidne radnje vezane uz taj slučaj.

Neslužbeno se doznaje da je roditelj koji je prvo verbalno, a zatim i fizički napao nastavnika, član školskog odbora.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo osudio je "takvo ponašanje roditelja" rekavši za Hinu da će "još danas poslati pismo ministru Draganu Primorcu u kojemu će tražiti da se hitno osigura veći broj psihologa i stručnih timova u školama jer je činjenica da ekscesnih situacija ima sve više" podsjetivši i na prošlotjedni napad učenika na učenicu Osnovne škole "Vijenac" u Osijeku.

Nažalost, "rat na ovim prostorima još uvijek uzima danak, a neprimjereno ponašanje i djece i roditelja nalaže nam da hitno reagiramo i počnemo preventivno djelovati".

Zabrinjavajućim je ocijenio podatak da u 70 osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji, koje pohađa oko 30.000 učenika, radi tek 14,5 psihologa, a u 30 srednjih škola s 14.763 učenika tek tri psihologa. Taj podatak još je porazniji za Baranju, gdje na 3500 učenika u 11 osnovnih i srednjih škola radi jedan psiholog na pola radnog vremena.

Pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Osječko-baranjske županije Ksenija Zbožil dodala je kako osnovne škole pohađaju i 672 učenika sa smetnjama u razvoju, što čini oko 2,25 posto školske populacije te dobi. Sigurno da su i to razlozi da se, osim psihologa, u škole uvedu kompletni stručni timovi-defektolozi i pedagozi, jer probleme treba preventivno rješavati, a ne "gasiti vatru", zaključila je Zbožil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙