FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: u listopadu 17.080 nezaposlenih

RIJEKA, 18. studenoga 2005. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji ulistopadu je bilo 17.080 nezaposlenih, što je 6,3 posto višenezaposlenih nego prethodnog mjeseca i 2,2 posto manje nego u istommjesecu prošle godine, podaci su iz područnog ureda Hrvatskog zavodaza zapošljavanje u Rijeci.
RIJEKA, 18. studenoga 2005. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji u listopadu je bilo 17.080 nezaposlenih, što je 6,3 posto više nezaposlenih nego prethodnog mjeseca i 2,2 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, podaci su iz područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Rijeci.

Priliv u registriranu nezaposlenost u listopadu je bio veći od odljeva iz nezaposlenosti. U evidenciju nezaposlenih prijavilo se 1938 osoba ili 3,6 posto više nego u listopadu prošle godine.

Od ukupna broja novoprijavljenih, njih 82,6 posto imalo je prethodno radno iskustvo, najviše u hotelima i restoranima, u trgovini i prerađivačkoj industriji. Najviše ih je (74,1 posto) prijavljeno izravno iz radnog odnosa, najčešće zbog istjeka ugovora o radu na određeno vrijeme.

Iz evidencija nezaposlenih 'izašlo' je 925 osoba, što je 1 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine. Na osnovi ugovora o radu zaposleno je 414 osoba, a 511 osoba 'brisano' je iz drugih razloga, najčešće zbog neredovitog javljanja.

U listopadu je Zavodu prijavljeno ukupno 328 slobodnih radnih mjesta ili 31,7 posto manje nego istog mjeseca prošle godine. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz prerađivačke industrije, obrazovanja i trgovine.

Od osoba koje su u listopadu pronašle posao, njih 85,5 posto zaposleno je na određeno vrijeme, sezonske poslove obavlja 1,4 posto, a na neodređeno vrijeme zaposleno je 13 posto osoba.

Udio žena u ukupnoj evidentiranoj nezaposlenosti u Primorsko-goranskoj županiji povećan je listopadu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine s 63,7 na 65,1 posto.

Najviše je nazaposlenih osoba koje su starije od 50 godina (28,1 posto), a u istoj dobnoj skupini zabilježeno je i najveće povećanje nezaposlenosti u odnosu na isti mjesec prošle godine (za 8,2 posto).

Najviše nezaposlenih ima srednju trogodišnju školu za zanimanja ili su KV i VKV radnici (36,6 posto) te srednju četverogodišnju srednju školu za zanimanja ili gimnaziju (29,5 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙