FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zahlađenje podiglo cijene nafte

LONDON, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte oporavile su seu petak nakon što je potrošnja lož-ulja u SAD-u porasla uslijedzahlađenja.
LONDON, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte oporavile su se u petak nakon što je potrošnja lož-ulja u SAD-u porasla uslijed zahlađenja.

Barel sirove nafte poskupio je na američkom tržištu 38 centi na 58,85 dolara. Na londonskom je tržištu barel poskupio 55 centi na 56,70 dolara.

"Tržište se ponovno probudilo nakon najave zahlađenja u sljedeća dva tjedna. Pitanje je samo koliko će dugo taj trend trajati", tumači Rob Laughlin iz londonskog Man Financiala.

Meteorolozi predviđaju da će temperature u istočnom dijelu SAD-a biti niže od uobičajenih za ovo doba godine sve do sredine prosinca.

Istodobno Kuvajt predlaže da Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) ne mijenja proizvodnju na sastanku zakazanom u prosincu, izjavio je kuvajtski ministar za naftu i predsjednik naftnog kartela šeik Ahmed al-Fahd al-Sabah, potvrdivši i da ima potporu za taj prijedlog.

"Iz OPEC-a se čuju zahtjevi da se proizvodnja ne mijenja. Tržište želi dodatne dokaze da će hladno zimsko vrijeme zaista smanjiti zalihe", naglasio je Craig Pennington iz Schroeders Plc.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙