FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte pale na razinu od 56 dolara po barelu

LONDON, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabiliziralesu se u petak na najnižoj razini u protekla četiri mjeseca od 56dolara po barelu zahvaljujući uvjerenju ulagača da će solidne zalihegoriva biti dovoljne za opskrbu tijekom zime.
LONDON, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabilizirale su se u petak na najnižoj razini u protekla četiri mjeseca od 56 dolara po barelu zahvaljujući uvjerenju ulagača da će solidne zalihe goriva biti dovoljne za opskrbu tijekom zime.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu 12 centi na 56,22 dolara, nadovezavši se time na pad cijene od proteklog dana od čak 1,54 dolara. Na londonskom je pak tržištu barel poskupio 16 centi na 55,01 dolara.

Zahvaljujući neuobičajeno visokim temperaturama za ovo doba godine rafinerije u SAD-u uspjele su nagomilati zalihe sirove nafte i derivata, osjetno snižene uslijed žestoke sezone uragana.

Europski su spremnici također vrhom puni pa su, primjerice, naftne zalihe u Rotterdamu porasle na novu najvišu razinu u proteklih šest godina.

"Čekamo naznake dugoročne korekcije cijena nafte. Ulagači su nesumnjivo sve uvjereniji u niže cijene", kazao je Justin Smirk iz Westpaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙