FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatišje na tržištu nafte uslijed solidnih zaliha u SAD-u

LONDON, 25. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte ostale su upetak stabilne uslijed ocjene analitičara da su zalihe lož-ulja uSAD-u i Europi dovoljne da pokriju vrhunac potražnje tijekom zime.
LONDON, 25. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte ostale su u petak stabilne uslijed ocjene analitičara da su zalihe lož-ulja u SAD-u i Europi dovoljne da pokriju vrhunac potražnje tijekom zime.

Američko je tržište zatvoreno u četvrtak i petak zbog Dana zahvalnosti a u srijedu je barel dosegnuo cijenu od 58,71 dolara. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 18 centi na 55,12 dolara.

Tjedno izvješće američke vlade pokazalo je rast zaliha destilata, uključujući i lož-ulje, za 1,1 milijuna barela na ukupno 124,5 milijuna barela, što je dvostruko viša razina od očekivane.

"Podaci američke vlade pokazali su veći od očekivanog rast zaliha lož-ulja, što je ublažilo strahovanja od uskog grla u opskrbi tijekom zime", konstatirao je londonski Sucden Ltd.

Dok je hladno vrijeme na sjeveroistoku SAD-a i u Europi proteklih dana poduprlo cijene nafte, "dugoročna prognoza za sjeveroistok SAD-a najavljuje temperature više od prosječnih u sljedećem tjednu, što bi trebalo dodatno pritisnuti tržišta", napominje Sucden.

Cijene nafte na njujorškom tržištu mogle bi na kraju ove i početku sljedeće godine pasti i do raspona od 52 do 56 dolara po barelu, prognozirao je Kaname Gokon iz tokijskog Okato Business Service.

"Vrijeme, potrošnja i zalihe bit će ključ za tržište sirove nafte", zaključio je Gokon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙