FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte pale zbog toplog početka zime u SAD-u

LONDON, 28. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su uponedjeljak za više od jednog dolara po barelu nakon zatopljenja uSAD-u koje je snizilo potrošnju lož-ulja ispod razine uobičajene zaovo doba godine.
LONDON, 28. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u ponedjeljak za više od jednog dolara po barelu nakon zatopljenja u SAD-u koje je snizilo potrošnju lož-ulja ispod razine uobičajene za ovo doba godine.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu čak 1,30 dolara na 57,41 dolar nakon četverodnevne stanke u radu tržišta uslijed Dana zahvalnosti. Na londonskom je tržištu barel poskupio 12 centi na 55,13 dolara.

"Stanje se normalizira a zalihe su vrlo solidne. U listopadu je tržište strahovalo od krize u opskrbi benzinom koja je na kraju izostala. Isto će biti i s lož-uljem", konstatirao je Richard Savage iz londonskog ogranka Bank of America.

"Ponuda nadmašuje potražnju. Još jedan topliji tjedan pruža priliku za dodatnu obnovu zaliha ali cijene će teško zabilježiti značajniji pad s obzirom na to da je zima na pragu", napominje Jason Kenney iz ING Financial Markets.

Temperature će na sjeveroistoku SAD-a ostati iznad prosjeka tijekom većeg dijela ovog tjedna, ističu meteorolozi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙