FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović: Na djelu je scenarij za podjelu HDZ-a BiH

MOSTAR/GRUDE, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a BiH DraganČović izjavio je u četvrtak navečer kako se posebnim scenarijem, čijisu nositelji u BiH ali i izvan nje, pokušava podijeliti ta stranka nadvije ili tri frakcije, radi slabljenja HDZ-a BiH u pregovorima oustavnim promjenama u BiH i uoči izbora iduće godine.
MOSTAR/GRUDE, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u četvrtak navečer kako se posebnim scenarijem, čiji su nositelji u BiH ali i izvan nje, pokušava podijeliti ta stranka na dvije ili tri frakcije, radi slabljenja HDZ-a BiH u pregovorima o ustavnim promjenama u BiH i uoči izbora iduće godine.

Čović je to izjavio na stranačkom predizbornom skupu u Grudama, uoči izvanrednih izbora za načelnika općine Grude, koji će se održati u subotu 3. prosinca.

Tom izjavom Čović je prokomentirao stanje unutar HDZ-a BiH, u kojemu njegovi politički protivnici predvođeni Božom Ljubićem mjesecima traže njegovo odstupanje s čela HDZ-a BiH, smatrajući da je on na tu dužnost izabran neregularno.

I Čović i Ljubić sa svojim istomišljenicima prije dva dana su se odvojeno u Sarajevu sastali s predsjednikom Europske pučke stranke Wilfriedom Martensom. HDZ BiH je u statusu promatrača u Europskoj pučkoj stranci. Na sarajevskom sastanku Martens je tražio od sugovornika da ne govore u javnosti o sadržaju razgovora s njim. No, tisak u BiH o tom sarajevskom sastanku intenzivno izvješćuje proturječno: jedni tvrde da će Čović do kraja prosinca morati odstupiti s čela HDZ-a BiH, a drugi tvrde kako Martens to nije tražio od Čovića.

Čović je večeras u Grudama pozvao na zajedništvo unutar HDZ-a BiH. Također je rekao da je proteklih tjedana diljem Bosne i Hercegovine sudjelovao na mnogim tribinama HDZ-a BiH o ustavnim promjenama, te da je, po njegovim tvrdnjama, na svim tribinama predlagana uspostava trećega, hrvatskog entiteta u BiH, osim na tribini u Žepću.

Osvrćući se na nedavni prijedlog Biskupske konferencije BiH kojim se zagovara uspostava četiri regije u BiH - sarajevska, mostarska, banjalučka i tuzlanska - Čović je kratko kazao kako se HDZ BiH neće izjašnjavati o tom prijedlogu biskupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙