FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radio Federacije BiH protiv mosta kopno-Pelješac

MOSTAR, 14. studenog 2005. (Hina) - Izgradnju mosta kopno - Pelješac uponedjeljak navečer je u središnjoj informativnoj emisiji uredakcijskom komentaru oštro kritizirao Radio Federacije BiH najavivšimogućnost da BiH zatraži međunarodnu arbitražu u vezi s izgradnjom togmosta.
MOSTAR, 14. studenog 2005. (Hina) - Izgradnju mosta kopno - Pelješac u ponedjeljak navečer je u središnjoj informativnoj emisiji u redakcijskom komentaru oštro kritizirao Radio Federacije BiH najavivši mogućnost da BiH zatraži međunarodnu arbitražu u vezi s izgradnjom tog mosta.

"Most bi prema predloženoj dokumentaciji onemogućio prolaz velikih brodova u Neumski zaljev te bi povrijedio suverenitet Bosne i Hercegovine", navodi se u komentaru Radio Federacije BiH.

Iako bi se most kopno - Pelješac nalazio na cestama i obalama Hrvatske, Radio Federacije ističe da bi most "također prolazio i preko dijela mora koje pripada BiH zbog čega je potrebno da dvije države sporazumno odrede granice".

"Taj dogovor još nije obavljen. Hrvatski dužnosnici kažu da je dogovor postignut načelno, dok u BiH takve tvrdnje odbacuju i najavljuju da će konačno rješenje ponuditi stručno povjerenstvo ili da će zatražiti i međunarodnu arbitražu", dodaje se u komentaru Radio Federacije BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙