FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovrić: Vanjskotrgovinski deficit BiH za sedam godina 20 milijardi eura

MOSTAR, 4. studenog 2005. (Hina) - Bosna i Hercegovina je uposljednjih sedam godina, koliko se vodi službena evidencija ovanjskotrgovinskoj razmjeni, ostvarila deficit od čak 20 milijardieura, izjavio je u petak dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiHMilan Lovrić.
MOSTAR, 4. studenog 2005. (Hina) - Bosna i Hercegovina je u posljednjih sedam godina, koliko se vodi službena evidencija o vanjskotrgovinskoj razmjeni, ostvarila deficit od čak 20 milijardi eura, izjavio je u petak dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Milan Lovrić.

U Mostaru je u petak održan sastanak predstavniku Gospodarskih komora Federacije BiH i Republike Srpske i istaknutih gospodarstvenika iz oba bosanskohercegovačka entiteta na kojem se raspravljalo o nužnosti povećanja izvoza. Lovrić je kazao kako je uzrok tako nepovoljne bilance BiH u vanjskotrgovinskoj razmjeni s inozemstvom nefunkcionalan državni ustroj BiH.

"BiH je politički i konstrukcijski nepogodna država, potreban joj je jedinstven ekonomski prostor", dodao je Lovrić.

Ministar vanjske trgovine BiH Dragan Doko pozvao je gospodarstvenike iz oba bosanskohercegovačka entiteta da se uključe u oblikovanje pregovaračke politike u priključivanju BiH u institucijama Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙