FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH prihvatio Washingtonsku izjavu

MOSTAR, 25. studenoga 2005. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a BiHprihvatilo je Washingtonsku izjavu kojom se izražava opredijeljenostza provedbu ustavnih reformi a koju je u ime HDZ-a BiH ovog tjednapotpisao član stranačkog Predsjedništva Bariša Čolak, izjavio je upetak za Hinu glasnogovornik HDZ BiH Mišo Relota.
MOSTAR, 25. studenoga 2005. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a BiH prihvatilo je Washingtonsku izjavu kojom se izražava opredijeljenost za provedbu ustavnih reformi a koju je u ime HDZ-a BiH ovog tjedna potpisao član stranačkog Predsjedništva Bariša Čolak, izjavio je u petak za Hinu glasnogovornik HDZ BiH Mišo Relota.

Washingtonsku izjavu je osim HDZ-a potpisalo još sedam parlamentarnih stranaka iz BiH. Po Relotinim riječima, HDZ-u je, kao i ostalim sedam parlamentarnih stranaka u BiH, u petak stiglo pismo američkog državnog podtajnika Nicolasa Burnsa u kojem se izražava zahvalnost na potpisivanju Washingtonske izjave. Relota je dodao da se u Burnsovu pismu navodi da će se Sjedinjene Američke Države zauzimati za učinkovitiju državnu vladu BiH.

Relota je objasnio da su Bariša Čolak, koji je potpisao Washingtonsku izjavu, te predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović koji je bio i vođa izaslanstva HDZ-a BiH na skupu u Washingtonu, podnijeli Predsjedništvu stranke izvješće o razgovorima o ustavnim reformama vođenim u Washingtonu i izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

Glasnogovornik HDZ BiH je naglasio da njegova stranka u skorašnjim pregovorima o ustavnim promjenama u BiH neće prihvatiti nikakve kozmetičke promjene, niti dvoentitetski ustroj BiH. "Zauzimat ćemo se za donošenje potpuno novog Ustava BiH", rekao je Relota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙