FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Termama Tuhelj ove godine porast noćenja i prihoda

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - U Termama Tuhelj u Hrvatskomzagorju, koje su u zadnje dvije godine u vlasništvu slovenskih TermiOlimia i većim dijelom obnovljene, do kraja listopada ove godineostvareno je gotovo 25 tisuća noćenja ili 12,7 posto više nego u istomlanjskom razdoblju.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - U Termama Tuhelj u Hrvatskom zagorju, koje su u zadnje dvije godine u vlasništvu slovenskih Termi Olimia i većim dijelom obnovljene, do kraja listopada ove godine ostvareno je gotovo 25 tisuća noćenja ili 12,7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Od toga su 75 posto noćenja ostvarili strani gosti iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Mađarske.

Osim povećanja broja noćenja u tim je Termama, kako se doznaje od direktorice Ivane Kolar, unatoč polugodišnjem ometanju poslovanja investicijama i građevinskim radovima, postignuto i povećanje dužine boravka gostiju sa lanjskih 2,36 na ovogodišnjih 2,53 dana. Prosječan broj gostiju po danu bio je 74,6.

Smještajni kapaciteti Termi Tuhelj su u hotelu s četiri zvjezdice, u kojemu je 240 soba, od kojih je većina obnovljena.

Vanjske i unutarnje bazene posjetilo je više od 90 tisuća kupača, od kojih obnovljena četiri vanjska bazena naziva "Vodeni planet", koji su nakon ulaganja od 3,5 milijuna eura otvoreni krajem srpnja ove godine, njih gotovo 80 tisuća. Ukupno je ove godine kupača bilo 9,2 posto više nego 2004.

Takvi su fizički pokazatelji Termi Tuhelj doveli i do povećanja financijskih rezultata u devet mjeseci odnosno prihoda za 39,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pri čemu Kolar ne iznosi konkretne brojke. Istodobno, zabilježili su i porast ukupnih troškova za 25,2 posto, najviše zbog povećanog ulaganja u marketinške investicije i tekuće održavanje.

Ukupne investicije u navedenom su razdoblju iznosile 48,1 milijun kuna.

Do kraja godine iz Termi Tuhelj najavljuju dovršenje novog zatvorenog bazena, površine oko tisuću metara četvornih s brojnim sadržajima, iznad kojeg se gradi i novi dio krova, koji će se u ljetnim mjesecima moći ukloniti, a bazen postati poluotvoren. Preuredit će i postojeći restoran te sportsku dvoranu i druge sadržaje.

Svi planovi za 2006., ističe Kolar, imaju cilj da te Terme postanu vodeći wellness i rekreacijski centar u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙