FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LRH devet mjeseci poslovali s nešto manjom dobiti nego lani

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Opatijska hotelska tvrtka LiburniaRiviera Hoteli (LRH) prvih je devet ovogodišnjih mjeseci završila s31,78 milijuna kuna dobiti u poslovanju, što je 5,2 posto manja dobitnego za isto lanjsko razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća tetvrtke kojeg prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Opatijska hotelska tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) prvih je devet ovogodišnjih mjeseci završila s 31,78 milijuna kuna dobiti u poslovanju, što je 5,2 posto manja dobit nego za isto lanjsko razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke kojeg prenosi Zagrebačka burza.

LRH je u devet mjeseci ove godine ostvarila nešto malo veće ukupne prihode nego lani, 168,22 milijuna kuna ili 0,1 posto više, ali je istodobno povećala ukupne rashode, za 1,4 posto, na 136,43 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih devetomjesečnih prihoda LRH-a 69,4 posto ili 116,87 milijuna kuna odnosilo se na prihode od prodaje u inozemstvu, koji su u odnosu na lanjskih devet mjeseci porasli 1,8 posto.

Prihodi od prodaje u zemlji su pak bili manji za 9,2 posto i iznosili su 40,87 milijuna kuna, dok su kod ostalih prihoda zabilježili povećanje od 39,3 posto, na 8,67 milijuna kuna.

Među ukupnim devetomjesečnim rashodima najveći se dio, 38,3 posto ili 52,28 milijuna kuna, odnosio na troškove osoblja, koji su u odnosu na lanjskih devet mjeseci bili viši 1,4 posto.

Kod materijalnih i troškova prodane robe zabilježili su povećanje od 3,8 posto, na 46,03 milijuna kuna, dok su troškovi amortizacije od 16,82 milijuna kuna bili viši 4,3 posto nego u devet mjeseci 2004.

Financijski su rashodi pak porasli 2,6 posto, na 6,51 milijuna kuna, pri čemu su troškovi kamata iznosili 4,04 milijuna kuna, a negativne tečajne razlike 2,4 milijuna kuna.

Oko 55 posto ukupnih prihoda ili 91,82 milijuna kuna u toj je tvrtki ostvareno samo u trećem tromjesečju ove godine (srpanj-rujan), što je u odnosu na iste mjesece 2004. porast od 6,4 posto.

Ukupni rashodi trećeg tromjesečja u LRH su pak iznosili 39,3 posto ukupnih devetomjesečnih rashoda ili 53,65 milijuna kuna i u odnosu na isto lanjsko tromjesečje bili su 4 posto viši.

Tvrtka LRH jedna je od najvećih hrvatskih i kvarnerskih hotelskih tvrtki, koja raspolaže sa više od dvije tisuće smještajnih jedinica u 15 hotela i pet vila (u Opatiji, Ičićima, Lovranu, Matuljima i Mošćeničkoj Dragi) te sa oko 350 kamp mjesta u Medveji.

U tim je kapacitetima od siječnja do kraja rujna ove godine, kako iz te tvrtke navode u izvješću, ostvareno nešto malo više od 656 tisuća noćenja, što je na prošlogodišnjoj razini. Pritom su strani turisti, koji čine 94 posto ukupnih gostiju, ostvarili 2 posto više noćenja, a domaći 14 posto manje.

Tijekom trećeg tromjesečja ove godine 'nakratko' je došlo do promjene vlasničke strukture u LRH, odnosno SN i Dom Holding su bili stekli 92,22 posto dionica, što stoji i u izvješću te tvrtke o devetomjesečnom poslovanju s Burze. No, u izvješću iz LRH u vezi toga napominju i da je uvidom u stanje temeljenog kapitala od 14. listopada ove godine, a što je već poznato, udjel ta dva holdinga 'poništen' odnosno vraćen u državni portfelj, pa tako sada Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) 'ponovo' raspolaže s 84,57 posto dionica te tvrtke.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙