FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodičanka s 'očekivanim gubitkom' od 2,8 milijuna kuna

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Grupa Vodičanka iz Vodica, koja seosim ugostiteljstva i turizma bavi i najmom poslovnog prostora, devetje ovogodišnjih mjeseci završila s 2,8 milijuna kuna gubitka uposlovanju, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je poslovala sdobiti od 2,29 milijuna kuna, podaci su financijskog izvješća tetvrtke s Varaždinske burze.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Grupa Vodičanka iz Vodica, koja se osim ugostiteljstva i turizma bavi i najmom poslovnog prostora, devet je ovogodišnjih mjeseci završila s 2,8 milijuna kuna gubitka u poslovanju, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je poslovala s dobiti od 2,29 milijuna kuna, podaci su financijskog izvješća te tvrtke s Varaždinske burze.

Takav poslovni rezultat iz Vodičanke pojašnjavaju očekivanim, s obzirom na, kako navode, visoke financijske rashode te 4,9 milijuna kuna rashoda po osnovi otpremnina djelatnika, a koji su prekinuli radni odnos po osnovi Programa zbrinjavanja djelatnika.

Ukupni su prihodi Vodičanke u devet mjeseci ove godine iznosili 48,28 milijuna kuna, što je 20,1 posto manje nego lani.

Istodobno, za 12,1 posto u toj su tvrtki smanjili i ukupne rashode, na 51,11 milijuna kuna.

U strukturi ukupnih prihoda 54,8 posto ili 26,46 milijuna kuna odnosilo se na poslovne prihode, koji su u usporedbi s lanjskih devet mjeseci smanjeni 1,7 posto.

Financijski su im prihodi od 1,92 milijuna kuna bili manji za 49,2 posto, a imali su i 32,9 posto manje izvanredne prihode nego lani, odnosno 19,9 milijuna kuna.

Kod ukupnih rashoda pak Vodičanka je u devet mjeseci zabilježila porast poslovnih rashoda od 17,5 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine, na 36,16 milijuna kuna. Od toga su materijalni i troškovi prodane robe porasli 4,8 posto, a osoblja za 0,3 posto.

Financijski su rashodi od 5,48 milijuna kuna bili manji 29,1 posto, a izvanredni rashodi bilježe pad na 9,46 milijuna kuna, za razliku od lani kada su iznosili 19,7 milijuna kuna.

Iz Vodičanke u komentaru navode i da redovno poslovanje opterećuje i velika kreditna opterećenost iz poslijeratnih godina, koja se odnosi na kredite za obnovu ratom oštećenih hotelskih zgrada. Iz tih kreditnih odnosa proizlaze i veliki financijski rashodi tj. kamate na kredite i negativne tečajne razlike.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙