FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihod Adris grupe u tri kvartala 2,21 milijardu kuna

ROVINJ, 15. studenog 2005. (Hina) - Ukupni prihodi Adris Grupe u prvihdevet mjeseci ove godine iznosili su 2,21 milijardu kuna, pri čemu jeoperativna dobit iznosila 658 milijuna kuna uz, kako naglašavaju iz tetvrtke, uočljiv rast troškova.
ROVINJ, 15. studenog 2005. (Hina) - Ukupni prihodi Adris Grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 2,21 milijardu kuna, pri čemu je operativna dobit iznosila 658 milijuna kuna uz, kako naglašavaju iz te tvrtke, uočljiv rast troškova.

Poslovni prihodi iznosili su 2,13 milijardi kuna, od čega se na prihode od prodaje na domaćem tržištu odnosi 1,23 milijarde kuna, a na prihode sa inozemnih tržišta 867 milijuna kuna.

Rastu troškova poslovanja jednim su dijelom doprinijeli troškovi restrukturiranja i reorganizacije Grupe, kako u duhanskom tako i u turističkom dijelu poslovanja, koji će biti još izraženiji u 2006. dokad bi proces restrukturiranja trebao biti dovršen, pojasnili su iz Adris Grupe.

U prvih devet mjeseci 2005., navode, prodaja cigareta na domaćem tržištu smanjena je 6 posto, a došlo je i do promjene u strukturi prodaje uz povećanje udjela tzv. popularnih marki cigareta.

Istodobno, na inozemnim tržištima prodaja je bila na prošlogodišnjoj razini, pri čemu se slična promjena u strukturi prodaje kao u Hrvatskoj dogodila i na regionalnom tržištu.

U prvih devet mjeseci ove godine turistički dio Adris grupe ostvario je ukupan prihod u iznosu od 514 milijuna kuna, uz pad broja noćenja od 3 posto. Za razliku od prošlogodišnjeg izvještajnog razdoblja, rezultati turističkog dijela uključuju i poslovanje društva Rovinjturist, koji je Adria Resorts preuzela u svibnju ove godine. S ciljem poboljšanja turističke ponude, turistički dio Grupe u 2005. uložio je 250 milijuna kuna, a u idućoj godini nastavlja s ulaganjima u visini od 580 milijuna kuna.

Planirana velika ulaganja u turističkom dijelu kratkoročno će zahtijevati i znatne troškove dovršetka reorganizacije, djelomičnih otpisa i vrijednosnih usklađenja imovine koja se stavlja izvan funkcije, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata Adris grupe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙