FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Holding Lošinjska plovidba povećao dobit

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Holding Lošinjska plovidba, koji sebavi pomorskim prijevozom robe i putnika, turizmom i ugostiteljstvom,od početka godine do kraja rujna ostvario je dobit od 38,92 milijunakuna, što je povećanje od čak 303,9 posto, jer je u istom lanjskomrazdoblju dobit holdinga iznosila 9,63 milijuna kuna, navodi se uizvještaju o poslovanju te tvrtke koji prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Holding Lošinjska plovidba, koji se bavi pomorskim prijevozom robe i putnika, turizmom i ugostiteljstvom, od početka godine do kraja rujna ostvario je dobit od 38,92 milijuna kuna, što je povećanje od čak 303,9 posto, jer je u istom lanjskom razdoblju dobit holdinga iznosila 9,63 milijuna kuna, navodi se u izvještaju o poslovanju te tvrtke koji prenosi Varaždinska burza.

Ukupni prihodi tvrtke u prvih devet mjeseci ove godine bili su 259,79 milijuna kuna i povećani su za 15,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Ukupni rashodi također su povećani za 2,1 posto na 220,73 milijuna kuna.

Tvrtka je ostvarila veće prihode od prodaje u zemlji, koji su iznosili 35,83 milijuna kuna i veći su za 42,8 posto, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu povećani za 6,3 posto, na 135,25 milijuna kuna.

Uprava tvrtke u komentaru izvješća kaže da su ostvarili dobit zbog povoljnije situacije na međunarodnom tržištu i zbog izvanrednih prihoda ostvarenih prodajom dva broda.

Dodaju da prihodi u brodarstvu, brodogradilištu i turizmu bilježe manji porast i i ne pokazuju bitno odstupanje.

Na likvidnost društva održava se otežana naplata pojedinih potraživanja i gubici iz prethodnih godina, a tvrtka ima i više sudskih sporova i neizvjesnih manjih potraživanja koja pokušava pozitivno riješiti, kaže se u komentaru izvješća.

Najveći pojedinačni dioničar je tvrtka Dalmont iz Kraljevice sa 24,33 posto dionica, a slijedi lihtenštajnska tvrtka Fimisi sa 24,32 posto dionica, dok 1484 malih dioničara imaju ukupno 24,23 posto dionica.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙