FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crikvenički Jadran poslovao s gubitkom

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Crikvenička hotelsko-turističkatvrtka Jadran, koja više godina ima blokiran račun zbog financijskihteškoća, devet je ovogodišnjih mjeseci završila s 2,1 milijun kunagubitka u poslovanju, što je 10,5 posto veći gubitak nego u istimprošlogodišnjim mjesecima, podaci su iz financijskog izvješća tetvrtke sa Varaždinske burze.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Crikvenička hotelsko-turistička tvrtka Jadran, koja više godina ima blokiran račun zbog financijskih teškoća, devet je ovogodišnjih mjeseci završila s 2,1 milijun kuna gubitka u poslovanju, što je 10,5 posto veći gubitak nego u istim prošlogodišnjim mjesecima, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke sa Varaždinske burze.

Jadran je u devet mjeseci ove godine ostvario 10,6 posto manje ukupne prihode nego lani, odnosno 57,05 milijuna kuna, uz istodobno smanjenje ukupnih rashoda, za 10,1 posto, na 59,16 milijuna kuna.

Kod ukupnih prihoda najveći se dio, 76,6 posto ili 43,72 milijuna kuna, odnosio na prihode od prodaje u inozemstvu, koji su u odnosu na lanjskih devet mjeseci manji 7,3 posto.

Među ukupnim rashodima najveći su trošak činili troškovi osoblja, 36,3 posto ili 21,51 milijun kuna, što je u odnosu na lanjskih devet mjeseci porast od 2,7 posto.

Iz te tvrtke u komentaru izvješću napominju da je u njihovim smještajnim kapacitetima ostvareno 7 posto manje noćenja nego lani, te da su ukupni prihod manji, a ukupni rashodi veći od planiranih.

Dodaju da su krajem rujna ove godine imali ukupno 416 zaposlenih, od kojih 294 stalnih i 122 sezonskih radnika.

U sklopu crikveničkog Jadrana nalazi se sedam hotela, dva hotelska naselja i dva autokampa, čiji je ukupni kapacitet oko tri tisuće smještajnih jedinica.

U strukturi vlasništva Jadrana, po podacima iz izvješća s Burze, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ima 55,35 posto dionica, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) 25,83 posto, zagrebački Croatia Lloyd 8,36 posto, dok je ostali dionički udjel podijeljen između više od dvije tisuće malih dioničara.

Teškoće u crikveničkom Jadranu traju već desetu godinu, počele su izostankom nekoliko turističkih sezona zbog rata i udomljavanja prognanika, da bi se nastavile i u zadnjih nekoliko godina.

Zadnji podatak s kraja lipnja ove godine pokazuje da su dugovanja Jadrana narasla na 300 milijuna kuna.

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine u Jadranu je dva puta imenovana nova Uprava, prvi put 2. veljače, da bi 20. lipnja bila smijenjena, uz obrazloženje da 'nije ostvarila očekivane rezultate u konsolidaciji poslovanja'. Istodobno, 20. lipnja je drugi put ove godine imenovana i nova uprava, i to jednočlana, s predsjednikom Brankom Mikulićem.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙