FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Hotela Excelsior nešto manja nego lani

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Dubrovački Hotel Excelsior u devetje ovogodišnjih mjeseci poslovao s dobiti od 6,53 milijuna kuna, štoje 14,9 posto manja dobit nego za isto prošlogodišnje razdoblje,podaci su iz financijskog izvješća tog hotela koje prenosi Zagrebačkaburza.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Dubrovački Hotel Excelsior u devet je ovogodišnjih mjeseci poslovao s dobiti od 6,53 milijuna kuna, što je 14,9 posto manja dobit nego za isto prošlogodišnje razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća tog hotela koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni su prihodi Hotela Excelsior u devet mjeseci iznosili 48,26 milijuna kuna, što je u odnosu na lani porast od 7,9 posto, ali su zabilježili i 12,6 posto veće ukupne rashode ili 41,72 milijuna kuna.

To je, kako u komentaru Izvješću napominju iz te tvrtke, dovelo do nešto slabijeg rezultata poslovanja nego lani.

Povećanje ukupnih rashoda temeljeno je prije svega, dodaju, na povećanju troškova plaća (zbog povećanja broja zaposlenih), kao i zbog povećanja materijalnih troškova i troškova energije.

U strukturi ukupnih rashoda troškovi osoblja čine najveću stavku, 31,4 posto ili 13,12 milijuna kuna, što je u odnosu na lanjskih devet mjeseci porast od 21,4 posto.

Materijalni i troškovi prodane robe porasli su pak 45,1 posto, na ovogodišnjih 10,57 milijuna kuna.

Od ukupnih prihoda 56,9 posto ili 27,48 milijuna kuna odnosilo se na prihode od prodaje u inozemstvu, koji su u odnosu na lani manji 1,1 posto, ali su zato za 35,7 posto porasli prihodi od prodaje u zemlji, na 19,81 milijun kuna.

Hotel Excelsior kategoriziran je s pet zvjezdica, a smještajni su mu kapaciteti u 154 sobe i 18 apartmana.

Posluje kao hotelsko-turističko dioničko društvo, od 2001. godine u većinskom je vlasništvu poduzetnika Gorana Štroka, odnosno Grupacije Jadranski luksuzni hoteli (JLH). Na tu je Grupaciju, navodi se u komentaru Izvješću, tijekom ovogodišnjeg trećeg tromjesečja Štrok prenio svoje dionice, pa tako sada JLH ima 86,24 posto dionica Excelsiora.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙