Na dvodnevnom skupu, uz ostalo, raspravljat će se o aktualnoj problematici zakonodavstva u ugostiteljstvu i turizmu s posebnim naglaskom na prilagodbu zakona sa normama u EU.
Sudionicima skupa, uz ostale, obratili su se predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore Antun Mihić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran te državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić.
On je posebno naglasio kako će biti razmotreni i uzeti u obzir svi prijedlozi i sugestije od strane struke prilikom kreiranja novih zakona i propisa kojima se regulira ugostiteljsko-turistička djelatnost.
Raspravljalo se i o primjeni HACCP sustava u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na koristi od primjene toga programa. Riječ je o sustavu samokontrole koji je identificiran europskim zakonima i direktivama kao legitiman i jedinstven sustav monitoringa svih subjekata u poslovanju sa hranom sadašnjih i budućih zemalja članica EU.
Na kongresu će također biti rasprava i o sadašnjem stanju i o prijedlozima za izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, a također bit će riječi o financiranju u turizmu i ugostiteljstvu, a održat će se i okrugli stol "Projekt hrvatska nacionalna kuhinja - autohtona hrvatska jela".
(Hina) xhspa yds