FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 25. studenoga

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 25. studenoga.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 25. studenoga.

ZAGREB - Hrvatsko energetsko društvo organizira skup 'Dani energije u Hrvatskoj', s temom 'Energetske perspektive danas i sutra - Svijet - Europa - Hrvatska. Na programu foruma su teme kao što su rezerve, potencijali i geološki raspored resursa, tehnologije u energetici, gospodarski razvoj i potrošnja energije, zaštita okoliša, liberalizacija trgovine energije i drugo (9 sati, KD Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA, u sklopu tradicionalnog Susreta CROMA 2005, održat će međunarodnu konferenciju 'Menadžment promjena i uloga poslovnih ljudi u procesu priključenja hrvatskog gospodarstva tržištu EU-a'. Na večernjoj svečanosti dodijelit će nagrade menadžerima i poduzetnicima godine (početak konferencije 10 sati, dodjela nagrada 20 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

OPATIJA - U sklopu drugoga dana Međunarodne konferencije i izložbe 'Intermodalni prijevoz u jugoistočnoj Europi', kako je najavljeno, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović izlagat će na temu 'Hrvatska na početku pregovora o pristupanju EU-u. Na konferenciji sudjeluje oko 200 sudionika iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Slovenije te predstavnici Europske komisije (9 sati, Hotel Ambasador, F. Peršića 1).

ZAGREB - Na autocesti Rijeka-Zagreb bit će probijena druga (desna) cijev tunela Veliki Gložac, duljine 1.126 metara, na dionici Vrbovsko-Bosiljevo, a ukupna vrijednost radova bez PDV-a je 95,34 milijuna kuna. Tunel Čardak, na kojem je prošli tjedan izvedeno posljednje miniranje u tunelu, i tunel Veliki Gložac predstavljaju u Hrvatskoj prvi slučaj proboja drugih cijevi tunela u kršu dok su paralelni tuneli pod prometom. Radovi na izgradnji tih tunela dio su radova na drugoj A fazi koja čini dogradnju na puni profil dijela dionice Kupjak - Vrbovsko, duljine 3 kilometara te dijela dionice Vrbovsko - Bosiljevo, duljine 8,5 kilometara. Ukupna duljina te faze iznosi 11,5 km, što uključuje i izgradnju tri vijadukta Zečeve Drage, Severinske Drage i Osojnik te pripadajuću trasu. (u 11 sati probijanje tunela; okupljanje u 10 sati na parkiralištu restorana "Putnik" u Severinu na Kupi)

ZAGREB - Predstavnici tvrtki Lantea i Iris te Sindikata trgovine na press briefingu govorit će o aktualnostima vezenim uz rješavanje slučaja Nama (restoran Kluba književnika, Trg bana jelačića 7 u 10 sati).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙