FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstva - za srijedu, 26. listopada

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 26. listopada.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. listopada.

CAVTAT - U Cavtatu počinju trodnevni "Dani hrvatskog turizma 2005", koje potkraj turističke sezone četvrtu godinu za redom organizira Hrvatska turistička zajednica (HTZ) uz pokroviteljstvo hrvatskog Predsjednika, Vlade i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Na tom svojevrsnom tradicionalnom "nacionalnom turističkom kongresu" očekuje se više od 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Uz analizu rezultata ovogodišnje turističke sezone, koja se ocjenjuje najuspješnijom do sada, razgovarat će se i o pripremama za iduću turističku sezonu, a radne sastanke održat će strukovne udruge te Turističko vijeće HTZ-a. Prvog dana skupa direktori inozemnih predstavništava HTZ-a iznijet će rezultate ove sezone s pojedinih inozemnih tržišta te dati prve najave za sezonu 2006. (10 sati, Hotel Croatia).

ZAGREB - U organizaciji tvrtke za razvitak, informatički i financijski inženjering Rifin održat će se međunarodni znanstveni skup na temu: "Izvoz kao temelj strategije razvoja hrvatskog gospodarstva". Na skupu će se, između ostaloga, govoriti o konkurentnosti nacionalne ekonomije, konkurentnosti hrvatskog robnog izvoza, izvozu kao osnovnoj strategiji hrvatskog gospodarstva te upravljanju održivim razvojem u Hrvatskoj (10,00 sati, velika dvorana HOK-a, Ilica 45/II).

ZAGREB - U Hrvatskim vodama potpisat će se dva ugovora o izgradnji podmorskih ispusta i to za Centar-Zadar i Kumenat-Biograd na moru, čime će početi i realizacija projekta sustava odvodnje i pročišćavanja voda Biogradska rivijera i grad Zadar. Ukupna vrijednost tih radova procjenjuje se na oko 40 milijuna kuna, a ugovorni rok za izvršenje radova je 18 mjeseci. Sam projekt dio je šireg projekta zaštite od onečišćenja voda na priobalnom području za koji je zajam Hrvatskoj ponudila Svjetska banka. Taj projekt obuhvaća izgradnju, modernizaciju, rekonstrukciju i poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja voda, a ukupni se troškovi procjenjuju na oko 280 milijuna eura, a vrijednost prve etape na oko 80 milijuna eura (11,30 sati, Hrvatske vode, Ulica grada Vukovara 220).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare biti će predstavljen prvi broj poslovnih novina business.hr te predstavljen web portala www.business.hr (13,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici njemačke niskotarifne zrakoplovne kompanije Germanwings na konferenciji za novinare predstavit će rezultate dosadašnjeg poslovanja u Hrvatskoj kao i novu rutu Zagreb - Hamburg, koja kreće 29. listopada (11,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB/VARAŽDIN - U Slobodnoj zoni Varaždin, u kojoj djeluju tri tvornice, do kraja godine najavljeno je otvaranje novih pogona. Nakon njemačke tvrtke BHS Corrugated, austrijske tvrtke Boxmark Leather i varaždinskog Gumiiimpexa, još po četiri strane i domaće tvrtke namjeravaju uskoro realizirati svoje investicije u Slobodnu zonu Varaždin. Do kraja godine, tako je otvaranje svojih pogona predvidjela hrvatska tvrtka Work-ing, Hoegger AG iz Švicarske te Boxmark iz Austrije, uz ukupno predviđenih gotovo 2 tisuće novih radnih mjesta. Slobodna zona Varaždin trenutno je najveća greenfield investicija u Hrvatskoj. Potpunom izgradnjom proizvodnih kapaciteta, do kraja 2008. godine, godišnji izvoz korisnika zone trebao bi premašiti 500 milijuna eura i omogućiti zapošljavanje 3.500 radnika, što bi nezaposlenost u Varaždinu snizilo ispod europskog prosjeka.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙